>>
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

Seer Green

Buckinghamshire More info
X

The home, originally designed by a developer, sits at the base of a sloped garden. The brief called for an addition of a new storey together with design/refurbishment of children`s rooms.

Although the house is spacious, none of the principal rooms directly benefited from the garden or its views. The idea emerged to create a private Master Suite within a new storey, a space in which the clients could escape to and relax from their busy working and family life, one that could also profit from glorious views across the property to outlying countryside.

An open-plan feel was made possible with the design of a bespoke Library and bedhead wall that separates the private bedroom from the more functional spaces of dressing and bathroom. The introduction of a timber terrace elongates the usable space between the eaves as well as creating an outdoor room.

The incorporation of a Skyframe filigree sliding window system allowed for minimalist glazing by which to see beyond the framework of building materials and on to the landscape/views beyond. Simple neutral materials were chosen to capture a calmness: white limed oak flooring, polyester-powder coated joinery, together with a combination of natural slate and ceramic tiles.

The design of the children`s rooms on the levels below tries to capture the personality of the child, while creating a space which would be memorable, flexible and grow with them.


- Photography: David Butler