>>
slide
slide
slide
slide
slide
slide

Mallord Street

London More info
X

The brief was to design a flexible and dignified space that both stimulated and tranquillised the senses within the boundaries of a compact apartment in the heart of Chelsea, London. The design must be in tune with its inhabitants’ most fundamental needs in order to attain sustainability.

The 1926 mansion block was originally built to accommodate modest artist dwellings; each room within allocated a window with a view to the busy street below. The plan layout of the interior consisted of a corridor leading into enclosed rooms, the space cluttered with architectural remnants of forgotten years past.

A simple organising principle evolved. The provision of interlocking spaces sympathises with peoples’ need for disparate zones in which to work, play, and sleep, with appreciation that they too may be interchangeable. These spaces are woven together with a simple palette of materials and colours, used as graphic tools to highlight the geometry of a chosen object. Utilitarian objects find a home behind full height flush doors, so that emphasis can be placed on the most personal and immediate objects required for living.

- Photography: Winfried Heinz/Judith Wilson