>>
slide
slide
slide
slide
slide

Royal Hospital Road

London More info
X

Refurbishment and additions to a 4 storey Regency house within the Royal Hospital Conservation Area of Kensington and Chelsea.

The existing property was quite fantastic in that one could see the immediate potential for highlighting views from the house out to a lengthy and enclosed private garden.

The design of a new double height glass addition to the rear elevation allows the house to capture the garden figuratively into its internal space, by creating a frameless window onto its world below. The addition also includes a glazed void between the raised ground and lower ground floors, again allowing for light and continuity between floors. This detail enables the rear elevation to remain visually seamless in its mullion articulation, with the depth of the floor plate hidden behind its reflective facade.

The use of glass to the rear addition helps to reinforce the solid and void relationship prevalent on the rear elevation of the property. The addition is also detailed in a contemporary fashion to help reinforce the relationship between existing and proposed.

There are also minor internal alterations together with the addition and enhancement of traditional details that have been stripped out of the property over the years.

- Photography: David Butler