>>
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

Blenheim Crescent

London More info
X

The brief was to design a warm family home within a Victorian terraced house overlooking a private garden in Central London. The clients visualised a space that would be understated yet at the same time, showcase their tastes in 20th century furniture and contemporary photography and painting.

The original Victorian house provided well proportioned, although nondescript spaces linked solely by a traditional stair. A void was created, visually linking the ground floor reception room with the lower ground family room and kitchen.

To heighten the sense of proportion to the individual spaces, 11 metre long Dinesen floor boards spanning the length of the property were specified, and full height doors were designed. Bespoke joinery included a full height polyester powder-coated joinery wall with inserted walnut shelving and integrated artwork.

Material changes over the floors allow for variety and a sense of fun, from the use of Moroccan glazed tiles in the guest suite to glass blown mosaics on the children`s floor to marble kitchen worktops + concrete benches.

Bespoke Tibetan rugs impart a warmth which links traditional handicrafts with modern design. Stair balustrades in blackboard and a Mondrian art wall showcase children`s artwork and spontaneity.

- Photography: David Butler