>>
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

Burlington Gardens

London More info
X

Index Ventures, a leading Venture Capitalist firm opened a new office in a prominent central London location.

The existing building, built in the 1960s, consists of concrete floors based around a central service core. Horizontal glazing overlooks the stone statues of eminent philosophers and scientists on the Royal Academy’s rear facade.

Visitors step from the lifts into a welcoming sun filled entry from which they have sightlines to the breadth of the office beyond. The plan layout maximises light and panoramic views of London’s streetscape from the offices and meeting rooms, while break out spaces for chill and support activities allow for flexibility, connectivity and interest. The kitchen and core services have been wrapped inside a cocoon shaped Glass Reinforced Gypsum wall creating a fluid circulation path around the internal spaces.

Three quarter height partitions and fins of frameless glazing between the offices allow for the extension of internal views and continuity throughout. Walnut veneer doors provide warmth and ease way finding. 15 meter long Dinesen Douglas fir flooring finished in white soap were craned into place again to extend the perception of space and heighten proportions. Freestanding furniture was chosen to sit lightly upon it, with carpet in the main circulation areas minimising impact noise. Bespoke benches, joinery and trees enliven the spaces.

The design seeks to encourage creative interaction between its users in a unique, light filled and high quality surrounding.

Photography David Butler